…::READbetweenTHEline::…

Archive for the ‘perasaan’ Category

What is love actually..can u guys give any description to this abstract word…well..i don’t know actually…

But for me the greatest love is the love that ALLAh gave to us..to every single person in this world…

But my point here is..what is love mean to the human being..

Well i like to stress out my opinion bout love…

Cinta ini sesuatu yang kompleks jika hendak kita explain in detail…but do we need love actually..for me it just enough that the person the we ‘like’ to care about our existence in his or her life..bagi ku..amatlah perit jika seseorang tu abaikan kehadiran kita jika si dia telah mendapat kawan yang baru..

waktu dulu..selalu bertanya khabar..minta nasihat..minta tolong jika dalam kesusahan…tp….sekarang setelah mendapat kawan atau teman yang baru..yg lebih hebat..lebih tua..lebih matang..lebih lawa\handsome\cute..kita yg di sini di tinggalakn. Dah macam habuk je bg dye…ada x pe..x de pon x pe…lebih memeritkan jika dia anggapkita ni sebagai penyibuk je dalam hidup dye..very sad..cut through the heart..Yang kita ni..nak cakap salah..x cakap pon salah..nak memberitahu hal yg sebenarnya…

Itu love dari scope kawan…

Kalau dari segi percintaan? Bagi ku..x perlu dalam hidup ni…bukan x perlu langsung..this kind of love is optional to us..but for some people this love is very important to them..because the love that they get from their parents or siblings have been neglected..they need love from someone else..

From there they tend to find someone that can make them feel more comfortable..seseorang yang boleh mendengar bila di perlukan..seseorang yang boleh menemani bila di perlukan..seseorang yang boleh berada di sisi selalu..TAPI..

Jika cinta ini tidak di kawal akan memakan diri..ingat nafsu akan merajai hati jika kita punya iman tidak teguh…didalam wanita ada 9 nafsu..walhal lelaki ada 1 nafsu sahaja..benar 1 sahaja..tetapi 1 nafsu tersebut hanyalah terhadap WANITA..disini saya ingin memberi peringatan azab ALLAH amat lah pedih skali..telah disebutkan dalam AL-QURAN..sekecil2 dosa didunia akan dibalas dengan memakai kasut tembaga yang datang nya dari neraka yang paling rendah darjatnya..pabila di pakai kasut itu di kaki..otak dalam kepala kita akan menggelagak..itu baru dosa yang paling kecil..ZINA? dosa besar atau kecil??

Anda fikir lah sendiri..

Cont with the topic…

Well..love is not everything..just like money..money is not everything..yet money can’t buy ‘true’ love..kalau dah putus tu jangan la frust..ingat la kepada mak dan ayah..apakah tujuan nya our parents send us to school or university..is it to find the love of our life..?? COMMON MAN!!! Don’t be naive..there is a lot more things to do when we are in this age…Hangout with friends..Enjoy the life..Tengok wayang..

cube kalau dah berpasangan..nak buat sume benda kena beritahu si dia..kalau tak merajuk..kalau dah kerajuk kena la pujuk..DAMN!! WASTING YOUR TIME MAN..can’t you see…kan bagus kalau perasaan cinta tu kita simpan dulu sampai kita dah habis belaja..for me when we keep the feeling to long..untill the right time..our heart will explode..that is the right time to express our feelings to our love one because..it will be a suprise to them…our parents will not ‘kacau line’ during the time..because we are big enough to take care of our self..

Just think about that my friends…

HEART

HEART

Advertisements

Post ni aku nak mnyatakan perasaan ku semasa kehilangan talifon bimbit ku yang ku sayangi..Sony Ericsson model K618i..Pada waktu itu aku sedang berehat sembahyang zohor di surau Pekan tasek.

Aku letakkan ia didalam kocek seluar ku dan lipat di tepi tiang di belakang tempat ku sembahyang, pada waktu itu aku tak sedar yang ada makhluk-makhluk yang sedang berpura2 sembahyang dibelakang. Kebanyakannya adalah budak2 kecil..Setelah selesai menunaikan kewajipan aku sebagai orang islam, aku pakai seluar ku dan mendapati talifon ku dan wang sebanyak RM10 hilang..syukur kerana mereka tidak dapat mengesan sejumlah wang yang besar di sebalik “wallet” ku.

Pada waktu itu, terdapat 2 orang lagi yang mengalami nasib yang sama dengan ku..ada seorang pakcik mengatakan terdapat sekumpulan budak kecil dalam lingkungan 10-13 tahun sedang sembahyang selepas rakaat pertama dan menghilang sebelum salam pertama..aku dah mengesyaki mereka..yang sedihnya..mereka mengabaikan kewajipan mereka sebagai orang islam..dan yang menyakitkan hati adalah ‘kepala’ mereka adalah seorang remaja..perkara ini tidak dapat di buktikan kerana kekurangan bukti yang konkrit..

Dalam hatiku sudan timbul perasaan ingin membelasah orang..”kalau aku dapat toyol2 tu aku bwak dorang jmpe mak bapak sorang belasah depan mereka..baru tau sapa anak mereka sebenarnya” tapi apa kan daya…

aku pulang dari kerja dengan tangan yang kosong..kita bersusah payah mencari duit..dia senang2 “mengambil duit”…

Tapi semua itu ada hikmah nya..kita hanya perlu berdoa kepada Yang Maha Kuasa supaya di berikan kekuatan. Amin…

LAHANAT DUNIA AKHIRAT KEPADA ORANG YANG MENGANIYA ORANG LAIN!!!!


Advertisements

  • Tiada
  • usop: 2 pn nk habaq ka..
  • al_insan: assalamualaikum akhi,
  • enon: pikol,those songs are rox!! mmg besh r lgu2 tu..

Kategori